Home klein

3600 Genk-Winterslag

School: 089/35 30 57

Opvang: 0489/24 26 84

Email opvang: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor al jullie vragen omtrent de opvang)

Opvanguren

Van 7u00 t.e.m. 8u30 en van 15u30 t.e.m. 18u00

Op woensdag na school van 12u20 tot 18u00

Op de 3 pedagogische studiedagen is de opvang open: hiervoor moet ingeschreven worden!

Op de 2 schoolvrije dagen (de maandagen na de Plechtige en Eerste Communie) is de opvang eveneens gesloten.

Ouderbijdrage

De ouders kopen een opvangkaart van €12.50.  Hierop staan 15 zones.  Per begonnen half uur wordt 1 zone aangerekend (dit is €0.83).  Meerdere kinderen uit één gezin krijgen korting.

Op pedagogische studiedagen wordt niet met de opvangkaart gewerkt.  Minder dan 3 uren opvang kost u dan €2,50, minder dan 5 uren €4,00 en voor meer dan 5 uren opvang betaalt u €6,00. De begeleidsters leggen het systeem graag aan u uit.

Het is in uw eigen belang en in het belang van de opvang dat de ouder per kaart afrekent.

Verantwoordelijken opvang

Algemeen verantwoordelijke: Fonny Anthonissen (Voorzitter Schoolbestuur)

Pedagogisch verantwoordelijke: Ilse Veraa

De begeleidsters:

Annie Schaekers

Wendy Simone

Identiteit van de opvang

In Opvang St.-Michiel is elk kind, dat in de St.-Michielsschool les volgt, welkom.  De kinderen worden warm ontvangen.  De opvang wil vooral dat de kinderen er zich thuis voelen.  De dagelijkse opvang gebeurt dus door twee begeleidsters,  ondersteund door een pedagogisch verantwoordelijke (dit is een ouder van de school).  Financieel en administratief wordt de opvang beheerd door het Schoolbestuur van de school èn door Stad Genk.

Pedagogische visie

De Opvang is vooral kindgericht.  De kinderen krijgen een hoge mate van inspraak en geregeld wordt een kinderraad gehouden.  Kinderen kunnen er ook hun huiswerk maken.  De ouders worden betrokken en aangesproken bij breng- en haalmomenten, krijgen info en kunnen participeren door hun mening te geven.  De opvoeding in de opvang gebeurt door de kinderen structuur en duidelijkheid te geven, door te luisteren naar hun noden en behoeften èn door hun aandacht te geven en met hen mee te spelen. Er zijn verschillende speelhoeken (poppenkamer, bouwhoek, leeshoek, teken- en knutselhoek, TV-hoek, gezelschapsspelen), de kinderen krijgen een ruim aanbod van mogelijkheden en kunnen ook buiten op de speelplaats spelen, onder het toeziend oog van één van de opvangmoeders.

Geschiedenis van onze opvang

De Opvang is in september 1998 “geboren” in een klaslokaal van de St.-Michielsschool.  Aanvankelijk door drie opvangmoeders.  Momenteel gebeurt de opvang al geruime tijd door twee begeleidsters: Annie en Wendy.  Zij zijn er vanaf het begin bij.  Hun betrokkenheid op de kinderen en het opvanggebeuren is groot. Zij worden ondersteund door Ilse, ouder van kinderen in de school.  In 2004 kreeg de opvang de mogelijkheid via subsidies en sponsering een mooi eigen opvanglokaal in de school te bouwen.  Het is een prachtige opvangruimte geworden.

Samenwerkingsverbanden

De Opvang werkt nauw samen met de school en is sinds de oprichting van CKO De Vloot (dit is het overkoepelend orgaan van alle opvanginitiatieven in Genk)  ook hierin opgenomen.

Website: www.ckodevloot.be

Tevreden kinderen èn tevreden ouders… daar gaan we voor !

Copyright © 2014. All Rights Reserved.